SEO is de afkorting van Search Engine Optimisation, of zoekmachineoptimalisatie. Het is een verzameling van technieken om ervoor te zorgen dat jouw website beter scoort in zoekmachines zoals Google.

Waarom is SEO belangrijk?

Google is niet alleen de grootste zoekmachine ter wereld, maar ook de meest bezochte website wereldwijd. Mensen gaan online op zoek naar antwoorden op hun vragen via een zoekmachine. Maar er is zoveel informatie online te vinden, dat zoekmachines websites gaan indexeren en rangschikken. Google wil namelijk iedereen zo snel mogelijk een antwoord op hun vraag laten vinden, en wil dus de beste resultaten voorschotelen.

SEO-technieken

Met verschillende SEO-technieken kan jij ervoor zorgen dat jouw website gemakkelijk geïndexeerd kan worden door Google, waardoor de zoekmachine weet wat er op jouw website staat. Zo kunnen zij de juiste bezoekers naar jouw website leiden. Met de juiste kernwoorden en meta-informatie zet je alvast de eerste stap. Daarna is het ook belangrijk om jouw content SEO-proof en relevant voor je doelpubliek te maken. De juiste backlinks en interne links gebruiken zijn verder bewijs van de relevantie van jouw informatie.

Vertrek vanuit je doelpubliek

Natuurlijk kan je niet zomaar SEO-technieken beginnen toepassen op je website. De allereerste stap om meer verkeer naar je website te halen (al dan niet via zoekmachines en SEO), is goed na te denken over je doelpubliek. Je mag niet vertrekken vanuit je eigen doelstellingen, maar vanuit je doelpubliek. Wie wil je bereiken? Wie is jouw doelpubliek? Eens je dat weet, kan je de technieken beginnen toepassen.